MENÜ

Pszichosanitas 

Te mész az úton.Én egy darabig elkísérlek...

Elkésett dal

Miért olyan nehéz az elmúlással birkózni, és miért támad súlyos hiányérzet bennünk? Van-e élet a halál után...vagy méginkább van-e élet a halál előtt?Protestálok az életért. 

Tovább0 komment

Felhők felett a nap...

Közhely, persze. De amikor úgy érzed, hogy nem bírsz ki több válságot, valamibe bele kell kapszkodnod. Bármibe, egy szalmaszálba...vagy egy közhelybe akár, hogy van még remény.

Tovább0 komment

Amikor látomás a világ

Vannak pillanatok, amikor a világ körülötted mintegy varázsütésre megváltozik. Nem tudod mikor, nem tudod miért, de ajándékba kapod a Létet egy rövid időre. 

Tovább0 komment

Ha férfi vagy, légy férfi!

Ha férfi vagy, légy férfi!

Rövid kis írásunk azzal az alapvető jelenséggel foglalkozik, amelyben a férfiszerep, férfiasság, a férfi helye kérdőjeleződik meg. Mi a baj a férfiakkal, egyáltalán van-e bármi baj velük, vagy inkább a nők elvárásaival van a probléma? 

Tovább0 komment

Mutassatok utat...

Mutassatok utat...

Bolyongunk. Kapcsolatokban, életérzésekben, eszmékben. Ugyan honnan tudnánk rálelni a megfelelő módszerekre, hogyan is tudnánk kibillent egyensúlyunkat újra visszanyerni, megtépázott idegeinket megnyugtatni, életünk ráncait kisimítani? Erre keressük a választ.

Tovább0 komment

Bizonyosság

"Bizonyos dolgok hatalmunkban vannak, más dolgok nincsenek... 
Azok a dolgok, amelyek hatalmunkban vannak, természetüknél fogva szabadok, semmi sem akadályozza, semmi sem köti őket. Azoknak a dolgoknak azonban, amelyek nincsenek a hatalmunkban, nincs erejük önmagukban, másoktól függenek, egy kívülálló megakadályozhatja vagy elsajátíthatja őket."

                                                                (Epiktétosz)

Tovább0 komment

A nézőpontváltásról

Vannak időszakok az életben, amikor a fejlődés látszólag stagnál. Amikor egy helyben toporgunk. Aztán hirtelen történik valami, és a változás ugrásszerűen bekövetkezik. Mint egy grafikon hegyes tüskéje a százas beosztásnál. Mások már csak a változást veszik észre...

Tovább0 komment

Városban, két keréken...

Itt az ideje, hogy átgondoljuk az életünket! Na jó, nem kell mindjárt a nagy dolgoknál kezdeni, előbb az apróbbakat oldjuk meg. Például a közlekedést...

Tovább0 komment

Instant élet - instant megoldások?

Többször találtam már szembe magam olyan helyzettel, amikor készen kapott megoldásokat kínálnak egy-egy probléma megoldására. És ezek a kész javaslatok nemhogy segítettek, hanem örökre megsebeztek valakit, sok lelki kárt okozván... 

Tovább0 komment
Asztali nézet